ESEMÉNYNAPTÁR

October 2020
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

(6320 Solt,Kalimajor 1.)

 

Solt-Révbérpuszta déli, alsó része széki gróf Teleki Gyula, római magyar nagykövet tulajdonát képezte. A gróf 1918-ban bekövetkezett halála után ezt a birtokot az idősebb fiú, Sándor gróf örökölte. Teleki Sándor az 1474 katasztrális holdat kitevő birtok központjában, Kalimajorban, 1922–24-ben építette fel kastélyát. Az ártéri rész bőséges vadállománya miatt a környék ideális vadászterep volt. A gróf itt tartotta híres vadászatait, melyen a magyar politikai élet szereplői is gyakori vendégek voltak. A kastélyhoz 12 hektáros őspark tartozik, amelyben gróf Teleki Sándor feleségének sírja is megtalálható.

1945 után menekült görög gyerekek otthona lett az épület, majd honvédségi tulajdonba került. Később, ebben – a Dunához közel első – kastélyban rendezték be a Bács-Kiskun Megyei Tanács üdülőjét.

Ekkor a kastélyt új rendeltetésének megfelelően átalakították, a hatalmas termekből kisebb, két-három ágyas vendégszobákat alakítottak ki, rendezvények, konferenciák céljára meghagytak néhány nagyobb termet.

Az impozáns, nem mindennapi ingatlan hasznosításának lehetősége egy újszerű, hazánkban egyedülálló modell program elindítását tette lehetővé, azaz a kastély működtetését hátrányos helyzetű, sérült személyek aktív közreműködésével. A közös cél eléréséért végzett munka új távlatokat nyitott a szakmai munkánkban, az ellátást igénybevevők társadalmi elfogadottságának erősítésében, az előítéletek csökkentésében.

A Kastély üzemeltetésével kapcsolatban fő célkitűzésként jelöltük meg a szolgáltatások között:

-Szállásbiztosítást,

-Étkeztetést,

-Egy, illetve többnapos oktatási programok, csapatépítő tréningek, konferenciák szervezését,

-Különböző korosztályokhoz tartozók egészségmegőrzésével, fejlesztésével kapcsolatos táborok szervezését, helybiztosítást,

-Átmenő forgalom fogadását,

-Csatlakozást az erdei iskola programhoz,

-Családi rendezvények szervezését.

Célunk, hogy nyugodt körülményeket biztosítsunk a pihenéshez, udvarias kiszolgálással, szolgáltatásainkkal kellemessé tegyük az itt eltöltött időt vendégeink számára.

Bővebb információ: www.telekikastely.eu